REZULTATE TESTE CEARA SOIA C3

Testarea în trei părți:

  • Estetică: Testăm aderența, înghețarea și păstrarea culorii.
  • Performanța parfumurilor: Ne uităm la solubilitate, retenție și performanțe de aruncare la rece și cald.
  • Performanța arderii : testăm mai multe serii de fitile pentru a găsi cea mai bună arsură.

Pentru testele noastre de parfumuri C-3, am folosit Green Tea LemongrassFruit Slices și uleiuri de parfum Very Vanilla . Fiecare au densități, vâscozități și ingrediente foarte diferite; variația ajută la dezvăluirea solubilității potențiale și a problemelor de ardere.

PRIVIRE DE ANSAMBLU

Aplicare: Lumânări și lumânări pentru containere

Sarcina recomandată de parfum:  6-10%

Nature Wax C-3  este un amestec natural de ceară de soia și aditivi pe bază de soia pentru a ajuta la aderența sticlei, la aruncarea parfumului și la minimizarea înghețului. Această ceară este ambalată în fulgi, făcându-l ușor de lucrat, măsurat și manipulat. Pentru a obține cea mai bună finisare a acestei ceară, vă recomandăm să turnați la 71ºC (+/- 5º). Cu toate acestea, poate fi necesar să faceți teste suplimentare pentru a găsi cea mai bună temperatură de turnare pentru condițiile dvs.

ESTETICĂ

Aderența la suprafață și sticlă
Am constatat că turnarea la +/- 5 ° la 71 °C a dus la cele mai netede vârfuri. Încărcări mai mari de parfumuri, cu anumite parfumuri, au dus la crăparea și craterarea suprafeței. Unele lumânări pe care le-am făcut au avut fisuri sau doline, așa că am folosit un pistol cu ​​căldură pentru a reface suprafața. Pistolul termic a funcționat bine în majoritatea cazurilor, deși lumânările cu o încărcătură mai mare de parfum (peste 8%) au avut tendința de a dezvolta o înghețare din acest proces.

Majoritatea lumânărilor noastre de test au avut o aderență mare la sticlă. Am turnat în trepte de 2ºC de la 57ºC la 82ºC. Cele turnate sub 65,5 °C și peste 79.5 °C au prezentat semne de tragere în zone mari ale containerului. Dacă lucrați într-un spațiu mai rece, sub 22 °C, este recomandatl să vă preîncălziți borcanele necesare pentru o mai bună aderență la sticlă.

Înghețarea
Ca orice amestec de ceară naturală, înghețarea este o posibilitate, dar am constatat că ajustarea temperaturii de turnare a redus probabilitatea apariției acesteia. Lumânările turnate la 71°C nu aveau aproape nicio înghețare; cei care au făcut îngheț au fost limitați la zone discret, cum ar fi fundul recipientului, unde ar putea fi ușor acoperit de o etichetă. Am constatat că cu cât este mai mare parfumul, cu atât înghețul a devenit mai rău. Lumânările cu mai mult de 8% parfum au înghețat acoperind pete mari pe laturile lumânării. Această ceară este ușor mai albă decât majoritatea cerurilor naturale, astfel încât lăsarea ceară necolorată va ajuta la ascunderea înghețului dacă aceasta este o preocupare majoră pentru linia dvs. de lumânări.

Colorare
Această ceară inglobeaza bine culoarea, în special pentru o ceara naturală. Am testat coloranții nostrii cu aceasta cera iar rezultatul a fost unul pozitiv. Culoarea cerii colorate a fost mult mai strălucitoare decât (folosind aceeași cantitate) rezultatele obtinute cu soia GW 464. Cantități mai mari de colorant și nuanțe mai întunecate au avut tendința de a produce mai multă înghețare indiferent de temperatura turnării.

PERFORMANȚĂ DE PARFUMARE

Solubilitate
Această ceară va conține până la 10% ulei de parfum de 1 ⅔ oz până la 1 lb de ceară și am constatat că parfumul de 6 – 8% era acceptabil pentru o difuzare la cald. Ne place întotdeauna să vedem cât de mult putem adăuga la ceară înainte ca aceasta să înceapă să provoace o problemă, cum ar fi separarea sau transpirația. Am decis să adăugăm 12% dintr-unul dintre cele mai dense parfumuri, Very Vanilla și unul dintre cele mai ușoare parfumuri, Fruit Slices, pentru a vedea rezultatul. După 24 de ore, lumânările parfumate cu Very Vanilla aveau o groapă mare și se înghețaseră destul de mult în jurul părților laterale ale containerului. Lumânările parfumate cu Fruit Slices au avut un rezultat similar, dar cu o groapă mai mică. Am observat transpirația parfumului în lumânarea Very Vanilla, indicând faptul că parfumul nu a putut să se încorporeze complet în ceară.

Solubilitate
Am realizat lumânări de testare cu 6% . Am verificat performanța difuzarii la rece după 24 de ore, iar parfumurile au fost foarte puternice. Pentru comparație, lumânările de test parfumate la 12% nu au fost mai puternice decât cele făcute la 6%. Acestea sunt unele dintre parfumurile noastre mai puternice din soia, așa că mulți consideră că parfumurile mai ușoare pot beneficia de utilizarea a până la 8%, dar puterea nu pare să se îmbunătățească după 8%. După 48 de ore am observat o diferență subtilă în rezistența dintre lumânările de 6% și 12%.

După 7 zile, am testat aruncarea la cald și acestea au clasat cu siguranță un 3/3 pe scara noastră! De asemenea, am testat o lumânare parfumată de ceai alb cu un parfum de 7,5% și a fost incredibil de puternică. Chiar dacă ceara poate conține cu ușurință un parfum de 10%, este posibil să obțineți o difuzare la cald excelentă cu procente mai mici.

PERFORMANȚA ARDERII

Fitile
Nature Wax C-3 este o ceară care este pe piață de mulți ani, așa că suntem familiarizați cu ceara și caracteristicile ei de ardere. Din punct de vedere istoric, am preferat seria de fitil ECO pentru majoritatea cerurilor de soia și a fost alegerea noastră recomandată timp de mulți ani în ghidul nostru de fitil. Am adăugat seria LGX la linia noastră în octombrie 2018, așa că atunci când am ales să completam C-3 la linia noastră de ceară am vrut să comparăm performanța acestor două serii de fitile.

În general, această ceară a funcționat foarte bine cu ambele serii de fitil, si am reușit să obținem rezultate bune de topire și parfumare cu ambele serii.

Similar cu ceea ce experimentăm după arderea altor lumânări de soia, suprafața lumânării va fi accidentată. Din păcate, acest lucru nu este ceva care poate fi prevenit în cerurile naturale. Acestea pot fi informații bune pe care să le împărtășiți clienților dvs., mai ales dacă nu sunt familiarizați cu arderea lumânărilor de ceară naturală.

ÎNCHEIERE

Ca întotdeauna, vă recomandăm cu tărie să testați această ceară cu parfumurile și coloranții pentru cele mai bune rezultate. Și nu uitați, suntem întotdeauna aici pentru a vă ajuta cu întrebări. 

Navigare în articole

share post: